“Jaahas, se on känsä!”

Teksti on alkujaan julkaistu Lauran niemenlaura.com-blogissa, jossa käsiteltiin ja kielen ja kirjoittamisen ilmiöitä.


Kävin lääkärissä kahden asian takia: selkääni oli särkenyt parin viikon takaisen kaatumisen jälkeen, ja jokin pisti ikävästi varpaanvälissä.

Lääkäri, lupsakka herra, tutki ensin selkäni, istui sitten alas ja virkkoi lopulta verkkaisesti: “Jaahas, se on selkäfilee mennyt jumiin. Eipä siinä sitten muuta kuin lepoa. Ajan kanssa se helpottaa.”

Seuraavaksi näytin varpaanväliäni. Sitä hetken tutkittuaan lääkäri nosti katseensa ja totesi korkealta matalalle laskevalla intonaatiolla: “Se on känsä!” Sitten hän jatkoi: “Se pitää jäädyttää ja ottaa pois. Eipä siinä sen kummempaa sitten.”

caleb-woods-328840.jpg

Lääkäri käytti hyvin mutkatonta ja yksiselitteistä arkitason kieltä. Hän ei puhunut minulle esimerkiksi näin – sinänsä ymmärrettävästi muuta kuitenkin hieman hienostellen:

“Juu, kyllä tämä on känsä, koska siinä voi nähdä näitä sisäkkäisiä renkaita känsän varsinaisen sydämen ympärillä. Mahdollisesti jalan virheasento on saanut aikaan tämän infektion.”

Mutkattomasta puhetyylistä huolimatta en hetkeäkään epäillyt, etteikö minua hoitanut lääkäri olisi oman alansa asiantuntija. Pystyin päättelemään ammattitaidon jo tilanteesta: hänellä tuskin olisi vastaanottoa ison ketjun toimipaikassa, jos hän ei tuntisi selän anatomiaa ja tunnistaisi jalan kovettumia.

Mutta ehkä ennen kaikkea asiantunteva vaikutelma välittyi nimenomaan siitä, että hän ei korostanut sitä lainkaan.

rita-morais-108397.jpg

Voisiko ajatusta soveltaa asiantuntijatyöhön laajemminkin? Voisiko ajatella, että alansa paras asiantuntija onkin se, joka pystyy kielenkäytössään asettumaan ihan tavallisten ihmisten tasolle?

Lääkärin selkeä ja mutkaton vuorovaikutustyyli antoi minulle oudon levollisen ja varman olon: “Turhaan huolehdin, että välilevyni olisi hajalla! Kaikki kyllä järjestyy! Elämä voittaa!”

Ehkä asiantuntijoiden työn tärkein tehtävä onkin saada ihmiset uskomaan siihen, että asiat kyllä järjestyvät. Tuon tehtävän hoitaminen on varmasti helpointa, jos työn fokuksessa ei ole oma oppineisuus vaan kohderyhmien tarpeet ja heidän elämänsä parantaminen tai helpottaminen.

Nina ja Laura

Kirkasta, kiitos!

Kirkasta, kiitos! -blogissa peräänkuulutamme puhuttelevia sisältöjä. Etsimme käytännön ratkaisuja tuloksellisempaan asiantuntijaviestintään pohtimalla mm. kielenkäytön näkökulmia ja sosiaalisen median mahdollisuuksia. Uskomme, että jokaisella viestillä on merkitystä mutta vain, jos ajatus on kirkas.

Tutustu kirjoittajiin.

Jätä kommentti